maandag 15 mei 2023

7 mei Hue - Phong Nha

Het is warm in Hue. Heel erg warm. Zo warm dat we een Grab pakken om naar de Citadel te gaan hoewel het eigenlijk op loopafstand ligt. Binnen de citadel ligt onder andere de keizerlijke stad. Het is een enorm complex met prachtige paleizen en tempels - waarvan een deel helaas niet de zien is vanwege verbouwingen - en mooie tuinen. Het is er schitterend, maar door de hitte is het rondwandelen geen pretje. En omdat J aan het eind van de ochtend naar het vliegveld gaat - ze moet weer terug naar Hanoi - besluiten M en ik ook mee terug naar het hotel te gaan zodat we nog even van het zwembad kunnen genieten.

 

 






Later lezen we dat het record-warm is in Vietnam. Gelukkig zal de komende dagen de temperatuur flink zakken.

Om 1 uur vertrekken Marijke en ik ook. We hebben een auto met chauffeur geregeld om naar Phong Nha te reizen; startpunt voor onze wandeling naar de Hang En grot die morgen begint. Alternatief voor de auto was de bus, maar die komt pas om 9 uur in de avond aan.

De rit duurt ongeveer 4 uur. Ons hotel blijkt een eenvoudige homestay te zijn. De kamer is prima, maar het zwembad ziet er troebel uit en ondanks de hitte maken we er geen gebruik van. We eten bij een vega restaurant een stuk verderop. Het is nog steeds heet als we teruglopen. Gelukkig heeft onze kamer airco en we gaan op tijd terug naar de kamer waar we onze spullen voor de volgende dag klaar leggen. Want dan beginnen we aan een bijzonder onderdeel van onze reis; de wandeling naar de Hang En grot, waar we ook zullen overnachten. We vragen de jongen die ons ontvangen heeft in het hotel of we om 7 uur kunnen ontbijten. Dat kan zegt hij.

's Nachts worden we een paar keer wakker van de regen en het onweer dat al was voorspeld. Dit gaat voor de nodige afkoeling zorgen; de temperatuur zal morgen zo'n 10 graden lager liggen dan vandaag.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten