maandag 15 mei 2023

6 mei 2023 Hoi An - Hue

We verlaten Hoi An en vertrekken naar Hue. Jammer, het is ons goed bevallen en we hadden er nog wel meer tijd kunnen doorbrengen. De meiden hebben een bijzonder wijze van vervoer gekozen; achterop een motor. Om half 9 in de ochtend staan er 3 mannen voor het hotel, met 3 motoren. We hadden al gewaarschuwd dat we een grote koffer bij ons hadden. Dat blijkt geen bezwaar; hij wordt achterop de motor van Ke, zo te zien de leider van de drie, vastgesjord. Vervolgens neemt hij plaats voorop de motor en mag ik mij daar tussenin wurmen. Dat valt nog niet mee.

We rijden naar de kust, deels dezelfde weg als die we op de fiets al hebben gedaan. Dan de route richting het vliegveld. In Da Nang stoppen we voor de beklimming van de Marble Mountain. 



Via de Hai Van-pas rijden we verder richting Hue. We rijden langs een vissersdorpje en lunchen aan zee, waar de wind gelukkig voor wat afkoeling zorgt. 



Als we gaan lunchen mag ik even poseren op de motor.





Op weg naar de volgende stop houden de mannen nog een korte pauze. Als we verder rijden blijkt de motor van Ke vreemde geluiden te maken. Het blijkt helaas een lekke band te zijn. Om toch toch naar de volgende stop te kunnen (de waterval) laat hij mij bij M op de motor plaatsnemen. Het gaat allemaal zo snel dat we ons te laat realiseren dat onze zwemspullen en andere bagage op de motor van Ke zijn achtergebleven. Dat wordt dus geen verkoelende duik bij de waterval. De motoren worden geparkeerd en we lopen naar de waterval. Het is er ontzettend druk, met vooral Vietnamezen. We zitten er lekker in de schaduw en laten onze voeten in het water bungelen. 


Na verloop van tijd gaan we terug naar de parkeerplaats en na een tijdje komt Ke er ook weer aan, met een nieuwe band. Dan rijden we na nog een korte pauze bij een vissersdorp door naar Hue.



We hebben een luxe hotel, weer een familiekamer met twee slaapkamers en badkamers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten