woensdag 17 mei 2023

3 mei Hanoi - Hoi An

Deze week zijn er verschillende feestdagen in Vietnam. Het kantoor waar J tijdelijk werkt is gesloten. Zelf heeft ze geen vakantie dus ze zal vanuit huis werken, en vanaf vandaag vanuit ons hotel in Hoi An, We vliegen vandaag naar Da Nang, en vandaar pakken we een taxi naar Hoi An. We hebben daar voor 3 nachten een hotel geboekt, met een familiekamer. De reis gaat voorspoedig, we zijn vroeg in de middag in ons hotel Little Town Villa. We worden verwelkomd met een drankje en een uitgebreide uitleg over het hotel en  vooral over diverse excursies. De familiekamer blijkt te bestaan uit twee aangrenzende kamers, elk met 2 tweepersoonsbedden en badkamer. De ene kamer wordt de werkkamer van J. M en ik gaan op zoek naar iets voor de lunch en op aanraden van de dame van het hotel halen we iets bij een nabijgelegen restaurant, Dat blijkt een goede keus.



Na de lunch gaan M en ik Hoi An verkennen. De stad staat bekend om de vele naaiateliers. We worden dan ook al snel aangesproken door een dame die ons wel de weg wil wijzen naar een stoffenwinkel. M ziet dat wel zitten en voor we het weten zitten we een model voor een blouse uit te zoeken in een van de vele boekwerken met modefoto's. Als er een blouse is uitgezocht volgt de stof en worden de maten opgenomen. We kunnen de volgende dag terugkomen, dan zal de blouse klaar zijn.

Dan is het echt tijd om de stad te verkennen. Een groot deel van het oude gedeelte is autovrij. Het is een leuke stad, met mooi gekleurde huizen, veel geel, en veel lampionnen. We willen de Japanse brug bekijken maar die blijkt helaas verbouwd te worden.


 


We lopen dan langs het water. Het ligt er vol met boten. We vinden een leuke bar met een balkon dat uitkijkt op het water. Als het tijd wordt om te gaan eten spreken we met J af en gaan op zoek naar een restaurant. Het wordt een burgerrestaurant.




Terug bij het hotel gaan we nog even zwemmen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten