dinsdag 16 mei 2023

4 mei Hoi An

J werkt vandaag, en M en ik gaan een tour doen, naar My Son. Dit hebben we geregeld via ons hotel. We zien later bij de hotelregels dat het verplicht is om een tour af te nemen. Nu begrijpen we waarom we op de aankomstdag zo nadrukkelijk op de diverse tours werden gewezen.

My Son Sanctuary ligt op ongeveer een uur rijden van Hoi An. We worden met een busje opgehaald bij het hotel. De bus is al aardig vol, met onder andere een familie uit Brabant. We maken nog een paar stops en rijden dan in één keer door naar My Son. Hier stappen we over op een van de vele elektrische wagens die de 2 km van de parkeerplaats naar het tempelcomplex overbruggen. Het complex bestaat uit tientallen tempels uit de Cham periode. De gebouwen zijn opgetrokken uit rode baksteen. Er werd geen cement gebruikt, en het is nog steeds niet duidelijk hoe men dat precies deed. Veel tempels zijn vernield tijdens bombardementen door de Amerikanen. Er is veel gerestaureerd maar de gerestaureerde delen blijven minder goed dan de oorspronkelijke bouwwerken; ze hebben last van binnendringend vocht. waardoor ze er ouder uitzien dan de oorspronkelijke tempels met hun nog frisse, rode bakstenen.

Het is indrukwekkend om hier tussendoor te lopen. Helaas is het bijzonder warm waardoor het luisteren naar de gids in de volle zon niet meevalt. We zijn blij als we weer terug zijn bij de bus.



 







 


Op de terugweg stoppen we voor een lunch en daarna maken we nog een korte stop om te zien hoe rice paper gemaakt wordt.







Als we bijna in Hoi An zijn stappen we over op een boot. Het is leuk om Hoi An vanaf het water te zien. In de stad stappen we weer op de bus die ons weer naar ons hotel brengt.





We besluiten naar de Bamboo Cirus circusvoorstelling in het Hội An Lune Center for the Performing Arts te gaan, en we kopen kaartjes bij een tourist office. De voorstelling begint om 18.00 uur, we moeten er een kwartier van te voren aanwezig zijn. We spreken met J af om elkaar daar te ontmoeten. De voorstelling is prachtig; acrobatisch met gebruik van bamboo.



 

 

 

We eten bij een vegan restaurant, en dat blijkt heel erg lekker. Ter plekke besluiten we om er morgen weer naar toe te gaan.


 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten