woensdag 17 mei 2023

2 mei Ha Long Bay - Hanoi

Een cruise is niet alleen maar luieren. We moeten vroeg op want het ontbijt wordt al om half 7 opgediend. Het is een eenvoudig ontbijt volgens het programma, maar dat valt heel erg mee. Er is veel keuze aan Vietnamese en westerse gerechten en er worden op verzoek eieren klaargemaakt. Na het ontbijt stappen we in de kleine boot om naar een van de vele eilanden te varen. We liggen er vlakbij; de zwemvesten zijn nog maar net vastgemaakt of ze kunnen alweer uit. In de berg op het eiland bevindt zich een grot. Omdat er veel boten de grot bezoeken is het handig om vroeg aanwezig te zijn zodat we nog enige ruimte hebben.

We moeten een stuk omhoog klimmen om bij de ingang te komen. De grot ligt hoog; vroeger werd hij door de bewoners van de drijvende dorpen hier gebruikt bij storm. Omdat er nog een opening is, is het redelijk licht in de grot. Ook is er water aanwezig, zodat het een ideale vluchtplek is.

We lopen een stuk door de grot en bekijken de prachtige kalksteenformaties. Als we teruggaan is het al een stuk drukker geworden.






We lopen nog even op het strand. Chin laat ons een zeekomkommer zien. We denken dat het een plant is, maar het blijkt een dier te zijn.

Terug op de boot is het tijd voor de brunch. Het is weer een uitgebreid buffet. Na de brunch is het alweer tijd om van boord te gaan. We worden uitgezwaaid door het voltallige personeel. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten