donderdag 18 mei 2023

30 april 2023 Sapa - Hanoi

 Als we naar buiten kijken zien we niets; het is volledig grijs. Jammer, maar we zijn heel blij dat we dit weer de afgelopen dagen niet hadden. Nu zitten we wel wat hoger, dus misschien is het in de lager gelegen gebieden beter.



We begrijpen nu ook waarom er paraplu's in de kamer staan, en we maken daar dankbaar gebruik van als we naar het restaurant lopen voor het ontbijt. Het ontbijtbuffet is bijzonder uitgebreid, met zowel Vietnamese als westerse gerechten. We bestellen een omelet en ik neem ook wat warme Vietnamese gerechten. 

Het hotel heeft fietsen en we hadden bedacht om een stuk te fietsen. We worden om half twee opgehaald voor de rit terug naar Hanoi, dus we hebben nog de tijd. Wandelen kan ook vanuit het resort, maar met zo weinig zicht lijkt het ons verstandiger om de weg te volgen.

Het is niet ver naar een nabijgelegen dorpje waar we een lus omheen maken; we passeren veel bananenplanten en rijstvelden. Omdat we zo weinig kunnen zien fietsen we langzaam, maar we zijn toch weer snel terug.



Ons busje blijkt er al te zijn en zodra de andere passagiers ook aanwezig zijn rijden we weg, een half uur eerder dan gepland.

Onderweg hebben we weer een verplichte stop. De indeling is hetzelfde als bij de stops die we op de heenweg hadden; een grote ruimte met stalletjes met fruit en andere producten, een deel met zitplaatsen, en een deel waar je maaltijden kunt bestellen, Van de meeste producten is het onduidelijk wat het is; we kopen alleen maar wat chips en gedroogde mango en maken gebruik van het toilet. Er zijn daar nogal wat aanwijzingen.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten